KRALJEVO - Uskrsnja izlozba u OSS ,,CCetvrti kraljevaccki bataljon,, 3, 27.04.2016.

И ЂАЦИ ЗА ПОМОЋ ЈОВАНОВУ

Поводом ускршњих празника, у дворишту Основне школе „Четврти краљевачки батаљон“ одржана је продајна изложба ђачких радова са које ће сав приход од чак 125.000 динара бити уплаћен за помоћ Краљевчанину Данилу Јованову (37), некада великом талетну наше кошарке чију је каријеру пре 18 година сурово прекинула тешка саобраћајна несрећа и приковала га за инвалидска колица.

На овој шареноликој изложби учествовало је више од 1.000 ученика од првог до осмог разреда, као и полазници припремног „нултог“ разреда ове школе, који су посетиоцима, осим ускршњих јаја, по симболичним ценама понудили и друге украсне предмете, ускршње честитке, па чак и слаткише и слане ђаконије.

– Наша ускршња изложба је постала традиционална и сваке године привуче велики број посетилаца, родитеља и бивших ђака. Драго нам је што ћемо прикупљеним новцем помоћи да се нашем суграђанину Данилу купи хидраулична платформа за лакши улазак и излазак из зграде у којој живи  – каже Марина Вучинић, директорка ОШ „Четврти краљевачки батаљон“.

Сви изложени предмети могли су да се купе на бази добровољног прилога, па је тако ускршње јаје, осликано ученичком руком и маштом, углавном коштало од 50 до 200 динара, мада су поједина отишла чак и за хиљадарку. За ускршњу честитку требало је издвојити педесетак динара, за слаткише од 50 до 100, док су украсни предмети коштали око 200 динара…