Поводом предстојећих ускршњих празника, у дворишту Основне школе „Четврти краљевачки батаљон“ у Краљеву одржана је традиционална, хуманитарна, продајна изложба ђачких радова.

На овој шареноликој изложби учествовало је 1.120 ученика од првог до осмог разреда, као и полазници припремног „нултог“ разреда ове школе, који су посетиоцима, осим ускршњих јаја осликаних дечјом маштом, по симболичним ценама понудили и друге украсне предмете, ускршње честитке, па чак и слаткише и слане ђаконије.

– По седми пут организујемо ову ускршњу манифестацију, а савет родитеља и ђачки парламент одлучиће у коју ће сврху сав приход од продаје бити искоришћен. А, колико је изложба била успешна сведочи и чињеница да је наше двориште било тесно да прими све заинтересоване посетиоце – каже Марина Вучинић, директорка ОШ „Четврти краљевачки батаљон“.

Ускршње јаје, осликано ученичком руком и маштом, коштало је од 10 до 200 динара, за ускршњу честитку требало је издвојити педесетак динара, за слаткише и слане специјалитете од 10 до 100, док су украсни предмети коштали стотинак динара…