фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

На Божић, најрадоснији хришћански православни празник, у Краљеву је одржана традиционална манифестација – дефиле фијакера, чеза, запрега и коња градским улицама у организацији овдашњег Удружења љубитеља коња „Столови“.

У овој несвакидашњој поворци која је на одушевљење нарочито најмлађих Краљевчана продефиловала градским улицама, ове године учествовало је десетак запрега у које су били упрегнути чак и полудивљи коњи са оближње планине Столови.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Учеснике ове лепе традиционалне и сада већ дугогодишње манифестације пред сам старт дефилеа поздравио је и градоначелник Краљева др Предраг Терзић који је потом и заузео своје почасно место на једном од фијакера. После „крстарења“ краљевачким улицама и отпоздрављања пролазницима, за учеснике дефилеа није изостала божићна закуска уз скромно, али пригодно послужење и окрепљење.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Наше божићно окупљање прерасло је у лепу традицију на коју са одобравањем гледају и наши суграђани – поручују организатори из Удружења љубитеља коња „Столови“ које броји седамдесетак чланова. – Као и сваке године, ту смо да се дружимо, да поздравимо суграђане на Божићно јутро, честитамо им празник и пожелимо им пуно здравља и среће.