predrag#terzic#gradonacelnik

Тајним гласањем одборници Скупштине града Краљева за новог градоначелника града на Ибру изабрали су доктора политичких наука Предрага Терзића (32) из редова СНС, кога је за ту функцију и предложила коалиција окупљена око напредњака (СНС-ПС-ПУПС и СПС-ЈС), која уз подршку радикала у локалном парламенту има убедљиву већину са 50 од укупно 70 одборника.

Од 60 одборника, колико је присуствовало јучерашњој седници, за Терзића је гласало 47. Истовремено, за заменика градоначелника изгласана је Марица Мијајловић, доскорашња директорка Дирекције за планирање и изградњу, такође из СНС, а изабрано је и 11 чланова новог Градског већа.

– И мене и мој тим очекује најважнији задатак да Краљево постане боље место за живот свих његових грађана. Спровешћемо реформу Градске управе јер она мора да буде прилагођена потребама грађана. Очекује нас и реформа јавних предузећа, а учинићемо све да побољшамо услове за развој привредног амбијента и активности – рекао је Предраг Терзић у свом првом обраћању медијима као новоизабрани и најмлађи градоначелник у историји града на Ибру.

Предраг Терзић је у два мандата биран за одборника у Скупштини града, а обављао је функције заменика председника локалног парламента, шефа одборничке групе СНС, председника Комисије за статут и управу, као и предсдника Административно-мандатске комисије. Од јануара прошле до фебруара ове године волонтерски је обављао и функцију менаџера Канцеларије народних посланика из Краљева.