АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

После одличне организације Дејвис куп мечева репрезентације Србије против Хрватске 2015. и Индије 2018. године, као и дуела ФЕД купа против Шпаније 2016., Краљево је поново добило поверење Тениског савеза Србије да у фебруару наредне године опет угости наше најбоље тенисерке.

У плеј-оф мечу за пласман у квалификације Светске групе Били Џин Кинг купа (бивши ФЕД куп) репрезентативке Србије ће на тврдој подлози нове хале спортова 5. и 6. фебруара 2021.  угостити селекцију Канаде.

АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

Овај меч већ је требало да се одигра у Краљеву у априлу ове године али је одложен због светске пандемије корона вирусом. Победник дуела обезбедиће пласман у квалификације 2022. у којима ће се борити за улазак на завршни турнир Били Џин Кинг купа међу 12 најбољих светских тениских репрезентација.

Женска тениска репрезентација Србије у Краљеву је 2016. године угостила селекцију Шпаније. Предвођене Мугурузом и Суарез Наваро гошће су тада славиле са убедљивих 4:0 препустивши Српкињама у четири меча само један сет. У граду на Ибру сви се надају да ће овога пута против Канде наше тенисерке имати више успеха.