фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После увођења ригорозне контроле нелегалних такси превозника који пружају услуге такозваног линијског превоза путника наплаћујући то по цени аутобуске карте, локална самоуправа у Краљеву донела је мере којима ће завести ред и међу регистрованим таксистима.

Одборници Скупштине града недавно су усвојили одлуку о такси превозу на територији Краљева на основу које ће сви таксисти пре него што почну да обављају ову делатност бити у обавези да најпре положе испит из познавања прописа и познавања града. Овај испит, према одлуци градског већа, коштаће 5.000 динара.

–  Уз борбу против нелегалног такси превоза, желимо и да сви грађани који користе такси имају бољи превоз и да их возе они возачи који добро познају град. Било је крајње време да уведемо ред у градски и приградски превоз и да снизимо субвенције које издвајамо за ту намену. Желимо да омогућимо онима који користе легалан такси превоз да он буде и конфорнији и безбеднији – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Уз примену ове одлуке, Саобраћајна инспекција у Краљеву наставиће и појачани надзор и контролу нелегалних превозника, такозваних „линијаша“, који превоз путника обављају углавном дотрајалим и технички неисправним аутомобилима.