фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Припадници Друге бригаде Копнене војске Србије (КоВ) којом командује бригадни генерал Жељко Кузмановић јуче су у Краљеву, пригодном свечаношћу обележили свој Дан у знак сећања на 12. јул 2007. године када је бригада формирана, али и као знамење на Петровдан 1805. када је Карађорђе на боју на Карановцу надвладао Турке и тријумфално умарширао у истоимену варошицу познату као – Краљево.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Светом Литургијом, и сечењем славског колача у Богослужбеним просторијама у Команди 2. бригаде КоВ, обележен је Петровдан – који се слави, и као крсна слава Бригаде.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Војној свечаности и свечаном дефилеу у кругу касерне у Рибници  присуствовали су заменик Команданта Копнене војске, бригадни генерал Владета Балтић, официри Војске Србије, Представници Рашког и Моравичког огруга, представници локалних самоуправа градова и општина који се налазе у зони одговорности ове бригаде, као и представници СПЦ и Исламске верске заједници, полиције, борачких удружења и других институција.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Овом приликом, најбољим и заслужним припадницима Друге бригаде КоВ уручене су пригодне награде и признања.

Истим поводом вечерас од 20 сати на платоу испред Дома Војске у Краљеву, биће одржан концерт уметничког ансамбла „Станислав Бинички“.