фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Уз бакље, конфете, петарде, скандирање „шампиони, шампиони!“, салве аплауза и понеку сузу радосницу, родитељи, наставници и другари дочекали су у суботу по подне ученике Основне школе „Димитрије Туцовић“ који су се на Међународним спортским играма младих у Сарајеву окитили златном медаљом као победници игре „између две ватре“.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Предвођени учитељем Борисом Гаровићем, сада ученици петог разреда, најпре су победили на градском такмичењу, потом су тријумфовали на државном надметању у Брзећу, да би у међународном финалу заслужено освојили прво место у конкуренцији вршњака из Хрватске и Босне и Херцеговине.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Наши ђаци су остварили феноменалан успех и ми смо поносни на њих. На најбољи начин су представљали своју школу, град и државу и за то су потпуно заслужено награђени златном медаљом – није крила задовољство Драгана Ђуровић, директорка ОШ „Димитрије Туцовић“.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Ова сјајна генерација малишана тако је поновила резултат својих старијих школских другова који су пре четири године у истој дисциплини тријумфовали у финалу у Сплиту. И овогодишњи успех још више добија на значају јер је „Димитрије Тицовић“ једина школа у граду без спортске сале.

–  Ваљда ће се и то ускоро решити – поручили су и родитељи и освајачи златне медаље у Сарајеву, настављајући заслужено славље уз музику, сокове, грицкалице и колаче.

фото: инфоКВ