фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Синдикати су одиграли веома важну улогу у свим земљама које су се налазиле у процесу транзиције. Тамо где су синдикати били јаки и организовани и где су заступали интересе запослених, транзиција је обављена успешно. Другим речима, свуда где су Владе препознале синдикате као важне друштвене актере сви реформски процеси су се лакше одвијали, без већих сукоба или конфликата.

Ово је данас у Краљеву изјавио Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација, присуствујући свечаној седници Већа Савеза самосталних синдиката Србије.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Сигуран сам да и ово ново време изискује потребу за перманентним социјалним дијалогом и важном улогом синдиката на свим нивоима. Зато је важно истаћи, и у Краљеву и свим локалним срединама, да социјални дијалог потиче најпре од синдикалног, па до државног и националног нивоа – додао је министар Љајић.

Осим министара трговине, туризма и телекомуникација, седници којом је обележено и 115 година постојања и деловања синдиката у Србији, присуствали су и министар рада Зоран Ђорђевић, синдикални лидери, челници локалних самоуправа Краљева и околних градова и општина, представници јавних предузећа и устаснова и бројних удружења.