АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

НА ЈУТРОС ОДРЖАНОМ САСТАНКУ ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ВЕСЕЛИ СПУСТ 2019“ ДОНЕТА ЈЕ ОДЛУКА ДА СЕ ЈУБИЛАРНО СПЛАВАРЕЊЕ ИБРОМ ОДРЖИ 28. ЈУЛА. ПОРЕД НИЗА ПРАТЕЋИХ МАНИФЕСТАЦИЈА ВЕЧЕ ПРЕД СПУСТ КРАЉЕВЧАНЕ ЋЕ НА ГРАДСКОМ ТРГУ ЗАБАВЉАТИ БЕНД „НЕВЕРНЕ БЕБЕ“. ОВОГОДИШЊА МАНИФЕСТАЦИЈА ИМА И ХУМАНИТАРНИ КАРАКТЕР 

Јубиларни, 30. по реду „Весели спуст“ – популарно сплаварење Ибром на пловилима свих врста на „траси“ дугачкој 25 километара, од средњовековног града Маглича у Ибарској клисури, па до Матарушке Бање и Краљева, биће одржан у недељу, 28. јула.

Организатори најлуђе и најстарије журке на води у Србији – Град Краљево, Кајакашки клуб „Ибар“, уз подршку Туристичке организације, очекују долазак више стотина „сплавара“ из свих крајева земље, али и из Македоније, Републике Српске и држава у региону.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Старт регате предвиђен је за девет сати подно зидина средњовековног Маглича, а прву прилику за предах учесници ће имати најпре у Богутовачкој, а потом и у Матарушкој Бањи где ће бити организован и традиционални „спусташки ручак“.

Овогодишња манифестација имаће и хуманитарни карактер. Сви учесници спуста биће у обавези да купе улазницу, а прикупљени новац биће подељен породицама које су претрпеле велике штете у поплавама почетком јуна ове године.

За све учеснике „веселе“ регате у 7 сати са Кеја биће организован превоз пловила и спусташа до Маглича.

И овогодишњи „Весели спуст“ пратиће бројни забавни садржаји, попут бесплатног концерта групе „Неверне бебе“ заказаног за 27. јул у 21.30 сати на Тргу српских ратника у центру града.