Dani#Danila#Bate#Stojkovica

Јубиларни, десети по реду „Дани Бате Стојковића“, посвећени великану српског глумишта који је, осим на филму и позоришним даскама, оставио дубок траг и међу Врњчанима као својим домаћинима којима је био чест и радо виђен гост, почињу сутра у престоници континенталног туризма.

Програм овогодишње манифестације почеће отварањем изложбе „Глумачки портрети“ у овдашњем хотелу „Цептер“. Потом ће у амфитеатру који су Врњачни и назвали именом легендарног глумца и на прочељу поставили спомен-плочу са његовим ликом, после званичног свечаног отварања којем ће, према најави организатора, присуствовати и Душан Ковачевић, Мира Бањац, Љиљана Драгутиновић, Милан Калинић, Љиљана Стјепановић и Милан Цаци Михајиловић, уследити концерт Владе и Бајке, а затим и позоришна представа „Два мириса руже“.

–  Уз евоцирање успомена на Бату и великане српског глумишта, у врњачком парку ће глумци и пријатељи наредног дана засадити стабла за своје преминуле колеге Милену Дравић, Предрага Ејдуса, Марка Николића, Воју Мирића и Павла Вујисића, а у вечерњим сатима на Тргу крај водопада на програму је легендарна позоришна представа „Професионалац“ – каже Никола Џамић, иницијатор и оснивач ове манифестације која се у Врњачкој Бањи традиционално одржава уочи Фестивала филмског сценарија.

Треће, уједно и завршне вечери „Батиних дана“ у  врњачком биоскопу након пројекције документарног филма „Бата у Бањи за сва времена“ ауторке Биљане Боснић, ансамбл алексиначког позориша извешће представу „Тетка од милион долара“.