Чланови Градског већа усвојили су одлуку о суфинансирању изградње или обнове верских објеката на територији Краљева. У спроведеном поступку који је обухватао и јавни конкурс за ову намену опредељено је пет милиона динара из градског буџета, односно 4,54 милиона, док је 456.000 динара остало нерасподељено. 

фото: инфоКВпрес

За пројекат „Изградња и обнова цркава и верских објеката у Епархији Жичкој“ Управни одбор Епархије добио је 4,04 милиона динара, док је за радове на инвестиционом одржавању цркве Београдска надбискупија Римокатоличка жупа Светог Михаела Арканђела у Краљеву добила 500.000 динара.

Тако је Епархија жичка за пројекат изградње црквене продавнице са палионицом свећа при Храму Свете Тројице у Краљеву добила 650.000 динара, по  милион динара за изградњу Храма са парохијским домом у Адранима и изградњу цркве са звоником у варошици Ушће, 500.000 за објекат за продају и паљење свећа при Храму Светог Јована Крститеља у Ратини, 300.000 за материјал за грађевинске радове на цркви у Богутовачкој Бањи, 194.000 за конзерваторске радове у цркви у Матарушкој Бањи и 400.000 за фасадерске радове на Парохијском дому у Кованлуку.

Са пола милиона динара локална самоуправа суфинансираће санацију сакристије, главног улаза, радове на електро инсталацијама и набавку озвучења у римокатоличкој цркви Светог Михаела Арканђела у Краљеву.