Урош Матић - фото: инфоКВпрес
Урош Матић – фото: инфоКВпрес

Неразумном одлуком приштинских власти да не дозволи пионирској екипи КК Слога из Краљева да преко административног прелаза у Рудници уђе на територију Косова и Метохије како би одиграли утакмицу Међупионирске лиге против својих вршњака из КК Трепча, коси се са здравим разумом! Жалосно је што је деци из Краљева забрањено да се играју са децом из Косовске Митровице.

Ово је данас, коментаришући забрану приштинских власти да пионири краљевачке Слоге, узраста 14-15 година, уђу на територију Космета, изјавио Урош Матић, председник клуба и први човек Регионалног кошаркашког савеза.

– Њихови службеници су од тренера и вође пута захтевали писмено одобрење неког органа из Приштине, што се порви пут догодило, и без тог папира нису желели да их пусте. Безбедност деце ниједног тренутка није била угрожена. Играчи су тих сат времена провели у аутобусу, а није било ни понашања која излазе ван оквира службеног односа тих људи према тренеру и вођи пута – додаје Матић.

Према његовим речима, само пре седам дана кадестска селекција Слоге је без икаквих проблема ушла на територију северне Покрајине и одиграла меч у Косовској Митровици.

– Не знам по ком основу је забрањен улазак наших пионира на Косово и Метохију. Први пут у току ове сезоне се десило да једна утакмица није одиграна из овог разлога и да је једна екипа враћена са административног прелаза – наглашава председник КК Слога. – Инсистираћемо на томе да наши клубови у свим селекцијама играју своје мечеве на Косову. Екипе ће одлазити, или бар покушавати да иду у Косовску Митровицу, Звечан, Зубин поток и Лепосавић, јер  нам је веома битно да се деца са севера Косова баве спортом, да се играју са својим вршњацима и спортски надмећу. А, да ли ћемо наићи на разумевање оних који сада нису показали знаке здравог разума, то не могу да гарантујем.