заједница#младих#сос#дечје#село

У сусрет предстојећим празницима, седму годину за редом компанија МК Груп, заједно са потпредседником компаније Александром Костићем, обрадовала је новогодишњим поклонима штићенике Заједнице младих при СОС Дечјем селу у Краљеву.

– „МК Група кроз разне програме традиционално брине о штићеницима Заједнице младих са намером да им обезбеди боље и квалитетније услове живота, а ово је само једна од друштвено одговорних активности које спроводимо. У последњих пет година, донирали смо више од четири милиона евра у преко 500 друштвено одговорних акција, чиме потврђујемо да бринемо о свим локалним заједницама у којима послујемо – рекла је Александра Стојановић, директорка корпоративних послова МК Групе.

Пре седам година ова компанија је изградила Кућу за младе при краљевачком СОС Дечјем селу обезбеђујући хуманије услове за одрастрање тинејџера. У овој кући до сада је стасало више од 50 девојчица и дечака без родитељског старања, а тренутно у њој борави 12 средњошколаца и исто толико студената.

– Захвалила бих се породици Костић и компанији МК Груп што годинама помажу младима без родитељског старања и што су до сада уложили више од 350.000 евра кроз разне видове помоћи, као што су зимовања на Копаонику, ски опрема и ски школа, спортска опрема, едукативне радионице, ИТ техника и многе друге – нагласила је Весна Мраковић Јокановић, национална директорка Фондације СОС Дечија села Србија. – Сваки гест и донација у великој мери нам олакшавају рад и овим младим људима уливају наду да на путу одрастања нису сами.