фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

У оквиру плеј-офа Светске групе Дејвис купа, тенисери Србије су у Краљеву победили Индију укупним резултатом 4:0. Овим тријумфом наши тенисери су обезбедили опстанак у елити као и статус носиоца на наредном жребу овог такмичења које ће од наредне године имати потпуно нови формат.

У мечу без значаја за коначан исход српско-индиjског „окршаја“, пред пар стотина гледалаца у хали спортова крај Ибра, наш Пеђа Крстин је са 2:0 (6:3, 6:1) сигурном партијом убедљиво савладао индијског тенисера Шрирама Балађија. По договору нашег селектора Зимоњића и индијског Бупатија, овај дуел био је у два добијена сета, док последњи, пети меч није ни одигран.

– Цео викенд смо одиграли веома добро. Максимална победа нам много значи за додатно подизање самопоуздања. Видећемо кога ће нам жреб доделити за противника у квалификацијама за тај новоустановљени турнир – рекао је Пеђа Крстин после меча, захваљујући се публици на подршци током целог викенда и честитајући својим саиграчима на успеху.

фото: инфоКВпресс
ПЕЂА КРСТИН – фото: инфоКВпресс

Осим Крстина, веома важну победу Србији, подсећамо, донели су и Ласло Ђере који је са 3:1 савладао Рамкумара Раманатана, Душан Лајовић са убедљивих 3:0 против Праџнеша Гунесварана, као и Никола Мијојевић и Данило Петровић који су направили прави подвиг и са максималних 3:0 у дубл мечу победили индијски пар Рохан Бопана/Сакет Мајнени.