фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

ПОБЕДОМ ПРОТИВ ТУРСКЕ ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ ЗАВРШИЛЕ ТУРНИР ЛИГЕ НАЦИЈА У КРАЉЕВУ

Сa све три победе одбојкашице Србије завршиле су трећи викенд Лиге нација у Краљеву. У свом последњем мечу пред краљевачком публиком наше одбојкашице су после велике, маратонске борбе у пет сетова теже него што се очекивало са 3:2 (25:20, 22:25, 18:25, 25:23, 15:12) савладале селекцију Турске, пролиле много зноја да би оствариле осми тријумф и наставиле поход ка „фајнал сиксу“ у кинеском Нанђингу.

У петом, одлучујућем трилер сету какав само магична игра на мрежи може да режира, више живаца и спортске среће имале су српске одбојкашице, које су на крају ипак заслужено освојиле цео плен у хали крај Ибра.

Без обзира на остварену победу, селектор Зоран Терзић сигурно ће имати шта да каже својим изабраницама које су беспотребно нервозно ушле у утакмицу и својим, понекад и почетничким грешкама, нарочито на пријему и у пољу, дозволиле силно мотивисаним и борбеним Туркињама да током доброг дела утакмице држе конце игре у својим рукама, па чак и да након трећег сета буду ближе победи.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Ово нам је уз дуел против Бразила сигурно било најтеже искушење у досадашњем делу такмичења. Туркиње су одиграле можда и изнад својих могућности, просто су летеле по терену, а ми смо без икакве потребе биле под неком тензијом. Послужиће нам све ово да добром анализом извучемо поуке за даље – истакла је Ана Антонијевић после меча. – Публика нас је још једном сјајно бодрила и можда била одлучујући фактор да се вратимо из дефицита и дођемо до победе.

Наше одбојкашице немају много времена за одмор пошто их већ од 5. до 7. јуна очекује нови турнир Лиге нација у Холандији. У оквиру четвртог викенда, у дворани „Топспорт“ у Ротердаму осим репрезентације домаћина ривали нашој репрезентацији биће још Италија и Доминиканска република.


Хала спортова у Краљеву. Гледалаца: 3.000 Судије: Ласи (Доминиканска република) и Мезофи (Мађарска).

СРБИЈА: Живковић 1, Малешевић, Антонијевић, Михајловић 16, Вељковић 4, Пушић (либеро), Бјелица, Алексић, Стевановић 6, Рашић 16, Поповић (либеро), Бошковић 28, Миленковић, Благојевић 3.

ТУРСКА: Акоз (либеро), Аричи, Еркан 9, Баладин 5, Исмаилоглу 9, Урал 1, Килић, Озбај 2, Боз 21, Ердем 15, Гунеш 14, Кестиренгоз, Сариоглу (либеро), Каракурт.