Слободан Бранковић, Сергеј Бубка, Добромир Карамаринов и Бобан Ђуровић - фото: инфоКВпрес
Слободан Бранковић, Сергеј Бупка, Добромир Карамаринов и Бобан Ђуровић – фото: инфоКВпрес

После веома успешно организованог дворанског шампионата старог континента 2017. Србија је недавно добила и домаћинство Светског атлетског првенства у дворани 2022. године.

Овај планетарни спектакл краљице спортова биће одржан у београдској Штарк арени, а овим поводом у хотелу „Тонанти“ у Врњачкој Бањи, одржана је и прва конференција за медије којој су присуствовали легендарни атлетичар Сергеј Бупка, потпредседник Светске атлетске федерације, Слободан Бранковић, директор Атлетског савеза Србије, Добромир Карамаринов, председник Балканске атлетске федерације и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

– Једногласном одлуком, уз аплаузе чланова савета Светске атлетске федерације, Србија је потпуно заслужено пре седам дана у Монаку добила домаћинство највећег планетарног атлетског такмичења у дворани. Београд ће тако од 11. до 13. марта 2022. године угостити најбоље атлетичаре из више од 200 светских држава – рекао је Сергеј Бупка. – То је свакако историјски догађај и за српску и за балканску атлетску федерацију. Приликом доношења одлуке узели смо у обзир и сјајно организовано дворанско Европско првенство.

Сергеј БУБКА - фото: инфоКВпрес
Сергеј БУПКА – фото: инфоКВпрес

Један од најбољих скакача у вис са мотком свих времена нагласио је да је Србија права српска нација и да је спремна за организацију истинског атлетског спектакла.

– Уз искрене честитке за добијање домаћинства, пожелео бих и српским атлетичарима, као и атлетским радницима на челу са Веселином Јевросимовићем и Слободаном Бранковићем, много успеха и добрих резултата у наредном периоду – додао је Бупка.

По речима Слободана Бранковића, није било ни мало лако добити организацију највећег спортског догађаја у историји Србије.

– Наш савез је озбиљна организација у последњих десет година, откако је на чело дошао Веселин Јевросимовић, један од оних људи који када се нечега дохвате чине права чуда. Тако је и са Савезом који је до његовог доласка био присутан у јавности само у траговима. У тих десет година освојено је више медаља него у целој историји српске атлетике током миулих шест деценија – нагласио је Бранковић. – Циљ нам је да направимо најбоље Светско првенство икада, а то без огромне подршке државе, председника Александра Вучића и града Београда не би било могуће. Желимо да Штарк арена буде испуњена до последењг места и да пошаљемо у свет слику праве Србије која негује истинске вредности.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Овом приликом посебно је истакнута и велика подршка Балканске атлетске федерације нашем савезу приликом кандидатуре за Светски дворански шампионат.

– То је велики успех и за Србију и за све балканске државе. Београд својевремено није добио домаћинство наредне године, али сада је организација отишла у праве руке уз велике напоре и много енергије челника српског атлетског савеза који су се доказали организујући најбоље европско првенство. Тако ће, верујем, бити и 2022. године – рекао је Добромир Карамаринов, председник Балканске атлетске федерације.


Овом приликом челнике светског, српског и балканског атлетског савеза поздравио је Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, а пре прес конференције на екрану је приказана и честитка председника Светске атлетске федерације Себастијана Коуа.

– Радујем се што је Србија добила организацију највеће светске атлетске смотре и не сумњам да ће оправдати и надмашити наша очекивања – рекао је поред осталог Коу, додајући и да му је жао што је спречен да присуствије Балканској атлетској гала вечери.