ГОРАН ВУКИЋЕВИЋ на месту где је Славица упала у воду - фото: инфоКВпресс
ГОРАН ВУКИЋЕВИЋ на месту где је Славица упала у воду – фото: инфоКВпресс

Милица Ђекић, припадница Војске Србије, и Горан Вукићевић, власник етно – колмплекса „Оаза мира“ у селу Лопатница, тридесетак километара удаљеног од Краљева, у суботу поподне спасили су из набујалог потока „Јовац“, Славицу Милић, која се оклизнула и упала у воду.

– Имали смо госте на ручку, и врло брзо због јаке кише поток је надошао и почео да прелива. Славица, пријатељица моје супруге, помагала нам је у кухињи. Приметила је да се подиже ниво воде због нанетог грања, узела је једну дрвену мотку и покушала да помери талог, оклизнула се, и набујали поток је жену понео даље ка реци Лопатници – истиче Горан Вукићевић.

Када су видели да вода носи Славицу, без размишљања Милица Ђекић, које се у етно домаћинству налазила на одмору са својом децом, и Горан Вукићевић, потрчали су низ корито потока како би јој пружили  помоћ.

– Вода је Славицу беспомучно окретала у кориту, али она је све време била прибрана и слушала је наше савете, како да покуша да се заустави. Успела је неких двеста метара од места где је упала у воду да се ухвати за грану, и ту смо је Милица и ја пристигли и изнели је на обалу – каже Горан.

Из превентивних разлога Славица се у суботу увече јавила код лекара, где је у краљевачкој болници задржана до данас пре подне.

– Добро сам, мало сам се угрувала ударајући о камење, али све ће ово проћи. Захвална сам Милици и Горану, много су ми помогли, јер поред тога што сам пливач и њихова присебност много ми је значила – говори Славица Милић.

У краткој изјави Милица нам је потврдила догађај од суботе поподне, и да је заједно са њом у спасавању Славице Милић, учествовао и Горан Вукићевић.