фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Снажно невреме праћено правом провалом облака данас је опет захватило краљевачки крај. У једном делу приградског насеља Јовац, због набујалих потока, велике количине воде која се слива са оближњег Гоча, али и запушених одводних канала, пропуста и атмосферске канализације, по трећи пут у последњих десетак дана поплављено је више од десет породичних кућа и помоћних објеката.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Чим се мало исушило, двориште нам је опет потпуно под водом. Трећи пут за десет дана. Из куће можемо да изађемо само у гуменим чизмама или боси. Одводни канали су запушени, не могу да приме оволику количини воде, али нико не реагује  – каже Кристина Цветић из Јовца.

Слично говоре и њене комшије, наглашавајући да су им баште потпуно уништене, да се насељем шири смрад канализације, као и да њихови поједини суседи неодговорно бацају смеће у одводне канале.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Овде је крив и природни и људски фактор. Вода мора некуда да отекне, али кроз уске и на неколико локација потпуно запушене канале то је немогуће. Зато се и слива у дворишта и редовно плави једини пут према Гочу – додају мештани.

Исти проблем јуче је био и у суседној Каменици у подножју Гоча, а велика количина кише срушила се поново и на студенички крај. У селу Брезна за мање од 24 сата пало је више од 50 литара кише по квадратном метру.