фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и крсне славе – Свете Тројице, у централном градском парку у Краљеву одржана је смотра материјално-техничких средстава којима располажу припадници полиције, Жандрамерије и ватрогасно-спасилачке јединице.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

На овој смотри која је без сумње највише обрадовала краљевачке малишане, посетиоци су били у прилици да погледају службена возила и мотоцикле, да се упознају са наоружањем и опремом, да се фотографишу са службеним полицијским псом као и да присуствују симулацији гашења пожара специјалном пеном.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Спремност у заштити личне и имовинске сигурности грађана захтева и одговарајућу опрему чему се у овом министарству придаје све већа пажња. У све то посетиоци ове смотре, а највише наши најмлађи суграђани, имали су прилуку да се увере остварујући лични, непосредни контакт са припадницима МУП – каже Горан Грујић, начелник Одељења полиције ПУК.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Овом приликом раздрагани малишани могли су и да се провозају полицијским возилима, испробају своје вештине у савладавању препрека, као и да се ближе упознају са позивом полицајца или ватрогасца. Широки осмеси на њиговим лицима најбољи су доказ да је ова „акција“ у потпуности успела.

– Кад порастем бићу полицајац! – поручио је један шестогодишњак након завршене вожње мотоциклом, док његови другари из вртића у глас додају – И ја! И ја!