фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Уз тактове „Марша на Дрину“ трубачког оркестра „27. септембар“, конфете, скандирање „МВП, МВП!“ и праве овације, породица, родбина и пријатељи, данас по подне дочекали свог суграђанина Уроша Ковачевића, освајача златне медаље на недавно завршеном одбојкашком европском првенству и  званично најбољег одбојкаша старог континента!

Пред кафићем који је у власништву породице Ковачевић, осим оца Зорана, мајке Миље и брата Сава, златног српског одбојкаша дочекали су и бројни рођаци, пријатељи, комшије, бивши клупски саиграчи, представници „Рибнице“ у којој је поникао и стасао, малишани из оближњих зграда, љубитељи магичне игре на мрежи…

– Пуно ми је срце, заиста! Нисам очекивао баш овакав дочек, мада сам сумњао јер ме је отац, док сам возио из Београда, неколико пута звао да се распита докле сам стигао. Преплавиле су ме емоције, овде су сви моји рођаци, пријатељи, бивши саиграчи…Хвала свима што су ми ово приредили –  каже за „Новости“ Урош Ковачевић.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Нису изостали загрљаји, пољупци, па и по нека суза. Краљевчани су још једном показали да знају да цене успехе својих спортиста који су кренувши из града на Ибру направили врхунске каријере, широм света достојно репрезентујући и свој град и земљу.

– Нису се још слегли утисци, можда ни ми нисмо свесни шта смо урадили, нарочито јер нас пре првенства нико није убрајао међу најозбиљније фаворите. Веровали смо у себе, ишли из меча у меч и заслужено освојили златну медаљу. Срећан сам што је Србија поносна на нас. То је неописив осећај – додао је Ковачевић.

Најбољи играч шампионата Европе није пропустио прилику да се захвали и својој „Рибници“ у којој је одбојкашки проходао.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– „Рибница“ је расадник, права ризница талената. Погледајте само ко је све ту поникао, од мојих стричева, преко Бићанина, Дејана Брђовића, његовог сина Алексе, браће Петковић, Томислава Поповића, мог брата Николе, па све до ове генерације у којој смо Лисинац и ја. Није фраза, Краљево је град одбојке – наглашава Урош Ковачевић примајући честитке рођака и пријатеља. – Учинили смо наш народ поносним, али не желимо на овоме да се зауставимо. Надам се да ћемо свима и на предстојећим међународним такмичењима донети још много спортске радости.