Sesti medjunarodni dzez festival

ЏЕЗЕРИ ЗА СВА ВРЕМЕНА

У организацији Културног центра „Рибница“, у Краљеву се од 1. до 3. јула, под популарним називом „Џезибар“, одржава шести по реду међународни џез-фестивал на којем ће се публици из града на Ибру и суседних градова представити тридесетак мајстора џеза из земље и иностранства.

Фестивал почиње у петак у „Француској кући“ промоцијом књиге „Исцељујућа моћ блуза“ чији је аутор познати музичар Тибор Нађ, а овом приликом наступиће и младе џез снаге „Флоу моушн“, као и краљевачки бенд „Гудвил“.

Друге фестивалске вечери, на Тргу српских ратника у центру града публици ће се у суботу најпре представити Васко Атанасовски трио из Словеније, потом следи концерт нишког бенда „Ејот“ који спаја џез, рок, панк и амбијеталну музику и на крају наступ бенда Трио Свети који чине наши врсни џезери Марко Ђорђевић, Васил Хаџиманов и Бранко Тријић.

У недељу, треће, уједно и последње фестивалске вечери, програм ће отворити Рубиконс бенд Марка Марковића, светски познатог трубача и композитора. Публици ће се потом представити познати амерички саксофониста, композитор и продуцент Дејвид Бини, један од најзначајнијих џез уметника на светској музичкој сцени. А, част да спусте завесу на шести краљевачки „Џезибар“ имаће блуз-рокери Карвин Џонс бенда из Аризоне.