фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Свечаном академијом у Мултимедијалном центру „Кварт“ којој су присуствовали представници министарства просвете, челници локалне самоуправе, бивши ђаци, професори и други бројни гости, краљевачка Медицинска школа прославила је данас Дан школе и значајан јубилеј – 60. година постојања и успешног рада.

Медицинска школа у Краљеву основана је 1958. године решењем Народног одбора краљевачког среза, а по предлогу тадашњег Савета за народно здравље НР Србије. Школа је најпре смештена у просторије среског Хигијенског завода, а потом је 1962. године прсељена у Доситејеву улицу, у зграду коју је све до 2010. године делила са Гимназијом и Економском школом.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Пре осам година краљевачки „медицинари“ коначно су добили своју нову, модерну школску зграду саграђену по свим светским стандардима. Негујући традицију образовања и васпитања младих Краљевчана, данас ова школа има 673 ђака, распоређених у 20 одељења, о чијем се образовању стара 68 професора и 11 леркара као стручних сарадника.

– С поносом могу да кажем да смо у припреми медицинских кадрова средње стручне спреме једна од водећих школа у држави, па чак и у  региону о чему сведоче изузетни успеси које постижу наши ђаци – каже Биљана Бојанић, директорка школе. – Уз то, школа је опремљена најсавременијим технолошким средствима и модерним кабинатима за извођење стручне наставе.