фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Упркос благом паду броја новозаражених ковидом-19 на дневном нивоу, епидемилошка ситуација на територији Краљева и даље је веома озбиљна. Томе у прилог иде и чињеница да је од последица короне у минулих 24 сата преминуло чак четворо ковид пацијаната са територије града, седморо за два дана, а укупно 294 од избијања епидемије.

Како је према подацима Завода за јавно здравље саопштио Градски кризни штаб, од укупно 296 тестираних узорака бриса рачунајући 123 ПЦР и 173 антиген методом, на ковид-19 позитивно је 95. У Краљеву је од марта 2020. званично потврђено 17.494 случајева инфекције, док је од 18. фебруара ове године од ковида оболело 5.617 грађана.

На лечењу у Општој болници „Студеница“ тренутно је 91 ковид пацијент. На Одељењима интензивне и полуинтензивне неге збринуто је укупно 12 – троје на респиратору, петоро на неинвазивној вентилацији и четворо на „хај флоу“ режиму. Како је саопштено, у овој установи је током протеклих 24 сата преминуло петоро пацијената, 13 је новопримљених и исто толико отпуштених са хоспитализације. У овом периоду у Ковид амбуланти лекарске екипе обавиле су укупно 154 прегледа.