фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Чланови Градског већа усвојили су одлуку за доделу подстицајних средстава намењених за развој сеоског туризма на територији Краљева. На основу ове одлуке домаћинствима регистрованим за обављање туристичке делатности из градског буџета укупно ће бити додељено седам милиона динара.

– Показало се да је ово више него добра подстицајна мера коју град примењује већ пет година и која је лане показала добре резултате. Очекујем да ће се на овај начин побољшати понуда као и да ће сеоска домаћинства која се баве туризмом повећати квалитет својих услуга – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, додајући да ће конкурс бити отворен већ од 15. октобра.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Прошле године ова подстицајна средства, у појединачном износу од 130.000 до 680.000 динара у зависности од пројекта, добило је укупно 16 домаћинстава краљевачког краја која се баве туристичком делатношћу. Према извештају Комисије за контролу утрошка ових средстава, 15 корисника је реализовало и оправдало инвестицију, док један преостали корисник то може учинити у року дефинисаним потписаним уговором.