фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Поводом обележавања Краљевдана, који Краљевчани славе и као Дан свог града, јуче је одржана бициклистичка меморијална трка посвећена легенди југословенског, српског и краљевачког бициклизма Радошу Чубрићу, преминулог у августу прошле године, и Дејану Марићу који је 2016. трагично настрадао током трке у Кини.

У организацији краљевачког Бициклистичког клуба „Металац“, а уз помоћ овдашњег Спортског центра „Ибар“ и малобројних спонзора, „Меморијал Радош Чубрић – Дејан Марић“, одржан је на атрактивној и, по речима учесника, веома захтевној стази око нове хале спортова у приградском насељу Рибница.

– Задовољни смо одзивом јер је на Меморијалу и Школском првенству учествовало више од 100 такмичара. Циљ је да ова трка постане традиционална, као и да сачувамо сећање на преминуле легенде нашег бициклизма – каже Радиша Чубрић некадашњи југословенски олимпијац и селектор бициклистичке репрезентације Србије.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Бранећи боје некадашње СФРЈ и краљевачког „Металца“, преминули Радош Чубрић је побеђивао на бројним домаћим и светским бициклистичким такмичењима, а у дресу са државним грбом наступио је и на Олимпијским играма у Минхену 1972. године. Његовим бициклистичким стопама кренули су и његови синови – старији Рајко, учесник Олимпијаде у Сеулу 1988., и млађи Радиша који је наступио у Барселони четири године касније.

Као члан краљевачког „Металца“, рођени Лозничанин Дејан Марић је 2016. трагично настрадао од тешких повреда задобијених током бициклистичке трке у Кини. На овом Меморијалу његови клупски другови показали су да га нису заборавили.


 

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

У категорији сениора победио је Душан Рајовић, док је код јуниора најбржи био Армин Колашинац. Први кроз циљ у кадетској конкуренцији прошао је Давид Луковић, а код млађих кадета Лазар Стекић. На Школском првенству у узрасној категорији од 1.до 4. разреда победио је Емин Душтинац, док је у категорији од 5. до 8. разреда први на циљ стигао Лука Бојовић.