фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У склопу међународне акције „Роадпол“, припадници саобраћајне полиције ПУ Краљево ових дана спроводе појачану контролу саобраћаја са циљем смањења броја удеса и њихових последица.

– Акценат је на контроли брзине, (не)коришћењу сигурносног појаса, као и контроли возача, односно да ли возилом управљају под дејством алкохола – појашњава Страхиња Бановић, помоћник командира Саобраћајне полицијске испоставе Краљево.

Према његовим речима, у првих осам месеци ове године припадници ПУ Краљево су, у редовним и појачаним контролама саобраћаја, открили и санкционисали 5.119 прекршаја прекорачења брзине, 3.476 прекршаја некоришћења сигурносног појаса, док је 503 возача санкционисано и искључено из саобраћаја због управљања возилом у алкохолисаном стању.

– Ово је уједно и апел на возаче да се придржавају саобраћајних прописа – додао је Бановић. – Истовремено апелујемо и на возаче мотоцикала и мопеда да поштују ограничење брзине, да не врше непрописна претицања, да поштују првенство пролаза, као и да обавезно користе заштитну опрему.