KRALJEVO - POLAVE

Како би у што краћем року санирали последице недавних бујичних поплава у краљевачком крају и успоставили саобраћајну комуникацију са селима на руралном подручју у којима је тешко оштећена путна инфраструктура, радници ЈКП „Путеви“ ових дана обављају интервенције на десетак најкритичнијих локација.

– Пошто се непогода смирила, тамо где је било ургентно ми смо одмах реаговали. Ових дана наше екипе су на подручју Гокчанице, Мланче, Гледића, Бресника, Пропљенице, Трговишта, Церја и Полумира где радимо на оспособљавању локалних путева како поједина домаћинства не би остала одсечена – каже Мирко Вуковић, директор краљевачких „Путева“.

Иако се још очекује процена стручних комисија о штети на саобраћајној инфраструктури, незванични подаци говоре да је она приближна оној коју је поплава причинила прошле године, односно око 400 милиона динара.

– Разликују се само локације. Прошле године највећа штета је била око самог града, а сада је у брдско-планинским подручјима – додаје Вуковић. – Уколико све буде како треба, надам се да ћемо за највише десет дана успоставити какву-такву путну комуникацију, а за детаљну санацију видећемо какве ће одлуке бити и републичког и градског Кризног штаба.