фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

На данашњој комеморацији у сали Скупштине града Краљева, пријатељи спорта опростили су се од легендраног Душана Бошковића Бола, који је после краће болести преминуо у Краљеву, 5. јула у 83. години.

Ако би се набрајало све шта је урадио за одбојкашки спорт, простора би било мало. Довољно је само рећи – Боле је био маг овог спорта, и остао му је веран до последњег дана живота. Трудио се да од голобрадих младића створи добре спортисте, и своје умеће уграђивао је у њих. У његовој школи одбојке стасали су многи велики играчи, данас у целом свету изузетно цењени тренери, одбојкашке судије,  а што је најважније добри људи.

ДУШАН БОШКОВИЋ - БОЛЕ фото: инфоКВпресс
ДУШАН БОШКОВИЋ – БОЛЕ
фото: инфоКВпресс

Од давних година прошлог века, када је формирао „Рибницу“, био њен тренер и играч, па на даље, Боле је са многим генерацијама ишао је корак испред других. Имао је свој циљ, своју визију. Прошао је многа лигашка такмичења, да би 1974. године своју ОК Рибницу увео у елитно одбојкашко такмичење велике Југославије. Рад и ред дали су резултате. Екипа Рибнице 1978. године из Новог Сада доноси пехар Купа Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. У Краљеву је играна прва међународна одбојкашка утамица са екипом „Панини“ из Модене.

Душан Бошковић је у каријери био тренер у Модричи, Смедереву, Новом Пазару, Крушевцу, и у тим срединама оставио немерљив допринос развоју одбојке. Био је селектор млађих репрезентативних селекција у време велике Југославије, учествовао у оснивању Општинског одбојкашког савеза Краљево, судијске и тренерске организације, касније и регионалног савеза са седиштем у граду на Ибру.

Минутом ћутања на данашњој комеморацији, тужна лица и сузе у очима присутних, говориле су колико је Боле значио за краљевачки спорт.

До пре два дана говорило се о живој легенди – Душану Бошковићу, од данас – легенда о њему наставља да живи.

Рибницу је чувао у срцу. Рибницу је носио у души.

По сопственој жељи Душан Бошковић Боле, сахрањен је данас у његовој Рибници.