KORONA-SRBIJA

Као и претходна два дана и ноћи, комунална инспекција и комунална милиција у Краљеву и у наредном периоду наставиће ригорозну контролу мера за спречавање и сузбијање заразне болести ковид-19 у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести и Уредбом Владе Републике Србије, и у затвореном и на отвореном простору.

Ово је саопштио краљевачки Градски кризни штаб додајући да је спровођење епидемиолошких мера контролисано у угоститељским објекатима у ужем градском језгру и широј градској зони, као и у градском и такси превозу, тржним центрима и малопродајним трговинским објектима.

Апелујући још једном на Краљевчане да поштују епидемиолошке мере и препоруке, из Градског штаба подсећају да су за прекршиоце предвиђене високе новчане казне од пет, па чак до 300.000 динара, ко и да су припадници комуналне инспекције и комуналне милиције овлашћени да поднесу кривичне пријаве против прекршиоца, да наложе да се испразни простор у коме је дошло до кршења мера, као и да забране обављање делатности.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

А, у склопу мера против ширења епидемије, додаје се у саопштењу, овдашњи повереници цивилне заштите су у ноћи између среде и четвртка дезинфиковали јавне површине – градске улице, тргове, као и просторе испред ресторана, поштa, банака.

У јутарњим сатима припадници ЈКП „Чистоћа“ дезинфиковали су простор око Ковид амбуланте, Ковид болнице, као и Геронтолошког центра и Специјалне болнице „Агенс“ у Матарушкој Бањи.