РХМЗ#МЕТЕОАЛАРМ

ВЕЋ ОД ЧЕТВРТКА, КАО И У ПЕТАК И СУБОТУ, НА СНАЗИ ЋЕ, У ВЕЋИМ ДЕЛОВИМА ЗЕМЉЕ, БИТИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ ЈЕР ЋЕ БИТИ ИЗУЗЕТНО ХЛАДНО, А БИЋЕ И КИШЕ КОЈА ЋЕ СЕ ЛЕДИТИ ПРИ ТЛУ

Од сутра, као и у петак и суботу, на снази ће, у већим деловима земље, бити црвени метеоаларм јер ће према прогнозама метеоролога бити изузетно хладно, а биће и кише која ће ледити при тлу.

На сајту РХМЗ је објашњено да црвени метеоаларм значи да су „прогнозиране нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња“.

„Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби“, наводи се.

Према прогнози за наредних седам дана, у четвртак ујутро биће изузетно хладно, у већини места са најнижом температуром од минус 20 до минус 14 степени Целзијуса. Током дана доћи ће до постепеног наоблачења са југозапада, касније по подне и увече местимично са снегом.

Затим, до краја периода умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, на планинама са суснежицом и снегом.

У петак током дана и у суботу ујутро местимично са кишом која ће се ледити на тлу. До недеље у кошавском подручју јак југоисточни ветар. Од петка температура у постепеном порасту.