фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпрес

У организацији краљевачке Медицинске школе, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Удружења Медицинских школа Србије и локалне самоуправе, у   Краљеву се одржава 20. Републичко такмичење медицинских школа у пружању прве помоћи и реалистичком приказа повреда и стања.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпрес

На дводневном такмичењу учествује више од 300 ђака првог, другог и трећег разреда из укупно 23 Медицинске школе из градова широм Србије, по чему је ово, до сада и најмасовније надметање ове врсте код нас.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После теоретског дела, ученици су били у прилици да током другог такмичарског дана на делу демонстрирају и своја практична знања и вештине у пружању прве помоћи у чак двадесетак различитих ситуација и околности, као и да реалистично прикажу, односно симулирају повреде и стања у евентуалним несрећама. Све то помно су пратили и оцењивали чланови стручног жирија, али су по општој оцени радозналих посматрача сви учесници за демонстрирано знање заслужили високу оцену показавши да су спремни за све изазове.