фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

На Међународни дан слепих, уз пригодну свечаност и у присуству градоначелника Краљева др Предрага Терзића и представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, отворене су реновиране просторије Удружења слепих и слабовидих.

Према речима предсдника Удружења Ранка Вуковића, просторије су адаптиране у складу са потребама чланова који сада, на површини од 40 квадратних метара, на располагању имају функционални дневни боравак, салу за масажу, клуб за едукативне радионице и састанке, као и канцеларију за административне послове. Осим тога, потпуно је реконструисан дотрајали мокри чвор и направљена је приступачна мала кухиња.

– За реализацију пројекта „Наша друга кућа“, што нама ове просторије практично и јесу, од ресорног Министарства добили смо 1,7 милиона динара. Велику захвалност дугујемо и локалној самоуправи која нам је овај простор издала по симболичној, а не комерцијалној цени закупа – каже Вуковић.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Он је овом приликом нагласио да се положај слепих и слабовидих особа у Краљеву последњих година полако, али сигурно поправља.

– Градоначелник и његови сарадници имају велико разумевање па смо успели да направимо и прву тактилну стазу у граду, а ускоро ћемо кренути и у постављање звучних семафора – додао је Вуковић. – Наравно, има још доста проблема и у школству, здравству, приликом запошљавања… Трудимо се да их тимским радом решавамо у ходу како би Краљево постало боље место за живот слепих и људи са имвалидитетом и пример свим суседним локалним самоуправама.