06

Припадници Министарства унутрашњих послова у заједничкој акцији која је истовремено спроведена на територијама Београда, Краљева, Суботице и Новог Пазара запленили су чак 653.450 паклица цигарета, што је једна од највећих заплена у Србији у протеклих десетак година.

01

Током прошле године, која је такође била рекордна када је реч о одузимању нелегалних цигарета, укупно је заплењено око 2.000.000 паклица, што указује да је полиција само у последњој акцији, у једном дану, остварила скоро трећину прошлогодишњег резултата. Вредност одузетих цигарета процењује на више од 120 милиона динара.

03

Већи део цигарета, без акцизних маркица и пратеће документације, пронађен је у импровизованим магацинима на подручју Београда и Суботице, док је део пронађен током транспорта у три аутомобила и два комбија.

04

Због сумење да су шверцовали акцизну робу, полиција је ухапсила и по налогу надлежних тужилаштава одрердила задржавање до 48 сати Д. Б.(57) и Н.Т.(39) са подручја Београда, З.Т.(39) и С.М.(40) са подручја Шапца и Н.В.Л.(43) са подручја Суботице. Они ће у законском року, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежним тужилаштвима.

02

Полиција је против још две особе, старости 22 и 47 година из Суботице и Београда поднела кривичне пријаве у редовном поступку, такође због сумње да су кријумчарили акцизну робу.