фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Истовремено за завршним конзерваторским и рестаураторским радовима на популарном „Милутину“ – споменику српским војницима погинулим у Бакланским и Првом светском рату у центру града, недавно је започета и реконструкција централног трга који такође носи име српских ратника.

Иако Трг српских ратника неће драстично променити изглед, реконструкциуја обухвата замену дотрајалих и прилично оштећених трахитних плоча уместо којих ће бити постављене гранитне плоче, а поред већ постојећег сунчаног сата, плочинк главног и омиљеног краљевачког шеталишта красиће и ћирилична слова српске азбуке.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Вредност ове инвестивије укупно износи око 36 милиона динара са ПДВ, од којих је 22 милиона издвојила локална самоуправа из градског буџета, а 14 милиона Министарство привреде. Радови су поверени краљевачким „Путевима“ у сарадњи са предузећем „Вибел“ из Врњачке Бање и београдским „Геосистемом“.

– Ово је прва реконструкција градског трга после више од три деценије. Рок за завршетак радова је 60 дана и уколико не буде неких непредвиђених околности надам се да ће и бити испоштован – поручује Мирко Вуковић, директор ЈКП „Путеви“ из Краљева.