фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Ако све буде текло по плану и утврђеној грађевинској динамици, насеље Рибница у септембру ће добити нову и савремену Здравствену амбуланту.

Комплетна реконструкција овог дотрајалог објекта, саграђеног још 1958. године, започета је у априлу ове године, а укупна вредност радова је око 32 милиона динара које је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Реконструкција обухвата 336 квадратних метара, а биће дограђено још додатних сто квадрата. На овај начин сви пацијенти са десне обале Ибра, којих из Рибнице, Мошиног гаја, Ковача и са Буњачког брда има више од 9.000, добиће много боље услове за лечење и квалитетнију медицинску услугу, а нарочито деца јер ће у овој амбуланти први пут радити и педијатријска служба – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, додајући да ће реконструкцијом амбуланте, изградњом станова за безбедњаке, тржног центра и новог објекта ОШ „Свети Сава“, насеље Рибница практично постати ново градско језгро.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Истовремено, у Матарушкој Бањи у току је и реконструкција дела овдашње Специјалне болнице за рехабилитацију „Агенс“ и базена са минералном водом којим располаже ова установа. Вредност тих радова је око 25 милиона динара које је такође обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима, а рок за завршетак је средина августа ове године.