sportski#kompleks#pored#ibra

Готово истовремено са завршетком вишегодишње обнове атлетског и пројектом изградње новог, модерног фудбалског стадиона, у Краљеву се увелико припрема и пројекат комплетне реконструкције отворених спортских терена крај Ибра.

Овај рекреативни комплекс већ деценијама вапи за детаљном обновом, а у оквиру овог пројекта који је уз локалну самоуправу подржало и Министарство омладине и спорта предвиђено је „пресвлачење“ терена за кошарку, одбојку и рукомет тартаном, изградњу нове трим стазе, теретане на отвореном, јавног тоалета са тушевима…

– За реализацију овог пројекта обезбеђено је укупно девет милиона динара, од којих је Министарство издвојило 7,5 а локална самоуправа 1,5 милиона динара и ускоро очекујем расписивање јавне набавке. На овај начин заокружићемо привођење намени целог комплекса у оквиру којег је и потпуно реновирани атлетски стадион. Замисао је да уз саму обалу Ибра направимо прави мали рај за рекреативце – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Осим тога, према речима градоначелника, средствима Министарства привреде недавно је потпуно реконструисано оближње степениште које спаја централно градско језгро са овим теренима, док је ЕУ финансирала стазу за несметани прилаз особама са инвалидитетом.

Деценијама уназад ови терени су били омиљено састајалиште Краљевчана, и рекреативаца, али и оних који су се озбиљно бавили спортом. Тако су многи кошаркаши који су након стасавања у Краљеву своје каријере настављали у најпознатијим домаћим, европским, па и НБА клубовима, свој квалитет и потенцијал морали најпре да докажу на баскету управо на овом месту.


Аутори пројекта који је наишао на одобравање Краљевчана су Весна Игрутиновић, Милан Гочобија и Александар Несторовић. Коментаришући идејно решење, многи су на друштвеним мрежама поставили и питање чувања комплекса.

– Надам се да ће Краљевчани чувати ове терене, да се неће дешавати немиле сцене попут уништавања справа за вежбање, ломљења табли и кошева, да ће се на овом месту спортом несметано бавити и бројне будуће генерације – наглашава градоначелник.