IV#kraljevacki#bataljon

 

БЕЗБЕДНИЈЕ И ЛЕПШЕ

Иако је до краја летњег распуста остало још десетак дана, у Основној школи „Четврти краљевачки батаљон“ ових дана ври као у кошници. Уз уобичајене припреме за почетак нове школске године, у једној од најугледнијих образовних установа у Краљеву и околни у току је и комплетна реконструкција школског дворишта, прва од 1975. године када је школа и саграђена.

– Када смо планирали средства за капиталне инвестиције за 2016. годину одлучили смо да највећи део средстава које смо добили из градског буџета определимо за реконструкцију школског дворишта, односно 2,5 милиона динара за прву фазу. За то постоје оправдани разлози јер су бетонске плоче биле дотрајале и оштећене и самим тим небезбедне за децу, нарочито за ђаке до четвртог разреда који ту имају и часове физичког васпитања – каже Марина Вучинић, директорка школе у чије ће клупе 1. септермбра сести више од 1.100 основаца и предшколаца.

Уз поплочавање које ће дворишту донети потпуно нови изглед, овом приликом урађена је и санација подземних инсталација и обнова зелених површина, што практично представља две трећине планираних радова. А, ребалансом градског буџета, како су обећали челници локалне самоуправе, за финализацију реконструкције биће обезбеђено још милион динара.

– До почетка школске године све ће бити под конац – поручује директорка Вучинић. – Чекамо децу у лепшем, пријатнијем и много безбеднијем простору.