фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Уколико све буде протекло према плану и утврђеној грађевинској динамици, најкасније на почетку другог полугодишта текуће школске године зграда Гимназије и Економске школе и зграда Електросаобраћајне-техничке школе „Никола Тесла“ у Краљеву дочекаће своје ђаке у потпуно новом, освеженом руху.

На згради Гимназије и Еконимске школе у току је реконструкција оронуле фасаде, додатно оштећене у земљотресу који је пре девет година задесио краљевачки крај. За ову намену Министарство просвете, науке и технолошког развоја издвојило је седам, а краљевачка локална самоуправе пет милиона динара. На оближњој ЕСТШ „Никола Тесла“ у току су радови на унапређењу енергетске ефикасности који осим грађевинских подразумевају и радове на замени столарије. Министарство рударства и енергетика је за ове радове обезбедило 13,5 милиона динара, док је град Краљево из буџета издвојио 5,9 милиона динара.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Заједно са Министарствима у Влади Србије издвајамо значајна средства за реконструкцију основних и средњиг школа. Прошле године завршили смо реконструкцију зграде Машинско-техничке школе „14. октобар“ у коју је уложено 60 милиона динара, од којих је 90 одсто обезбедило Министарство просвете – рекао је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева обилазећи радове на Гимназији и ЕСТШ.

Према његовим речима, ускоро ће бити расписана и јавна набавка за изградњу потпуно нове зграде Основне школе „Свети Сава“ у Рибници.

– Вредност овог пројекта је чак 305 милиона динара – додао је градоначелник Терзић. – Наставићемо да улажемо и побољшавамо услове и средњег и основног образовања у Краљеву и околини.