covid#19

У општој болници „Студеница“ тренутно је хоспитализовано 37 ковид пацијенaтa, четири мање у односу на претходни дневни извештај. На интензивној нези је збринуто седморо, од којих је двоје на респиратору, а петоро на неинвазивној вентилацији. Како је саопштено, током минулих 24 сата, у овој установи двоје пацијената је преминуло, четворо је новопримљених, а шесторо је отпуштено са болничког лечења. У овом периоду у Ковид амбуланти обављено је укупно 108 прегледа.

Према подацима Завода за јавно здравље, од укупно 236 тестиранх узорка бриса са територије Краљева, од којих 91 ПЦР и 145 антиген методом, на ковид-19 позитивно је 46, саопштио је Градски кризни штаб.

Током минулих 24 сата, наводи се у саопштењу, преминуо је још један пацијент са територије Краљева, тако да је од средине марта прошле године од последица короне преминуло 166 Краљевчана.

Од избијања епидемије, у граду на Ибру је укупно регистрован 10.271 случај инфекције, док је у трећем таласу од 16. октобра званично потврђено – 8.815.