uhapseni#oteta#humanitarna#pomoc

Због сумње да су починили крађу, по налогу Вишег јавног тужилаштва припадници краљевачке полиције поднели су кривичне пријаве против двојице малолетника – младића старог 16 и младића старог 14 година из Краљева.

Они се сумњиче да су у вечерњим сатима прошлог четвртка, 19. новембра, са пулта угоститељског објекта за продају брзе хране „Ћевап“ у Улици Олге Јовичић Рита, украли кутију за прикупњање хуманитарног прилога намењеног за лечење двогодишње Анике Марић.

Према речима запослених у овом угоститељском објекту, дрски лопови су украли кутију са шалтера у којој су муштерије остављале добровољни прилог и у којој се у моменту крађе налазилио око 30.000 динара.

Починиоци ове крађе која је прилично узнемирила Краљевчане, ипак, снимљени су сигурносном камером. На снимку се јасно види како лопов најпре притрчава из мрака, узима кутију са пулта и потом бежи у непознатом правцу. Снимак је убрзо освануо и на друштвеним мрежама што је свакако олакшало и рад полицији на идентификацији лопова и њиховом хапшењу.