ispitivanja#covid#19

Од укупно 33 узорка са територије Краљева, колико је у понедељак тестирано у лабораторији „Ватрено око“ Клиничког центра Србије, рекордних 16 је било позитивно на ковид-19, саопштио је овдашњи Кризни штаб на основу информација добијених из краљевачког Завода за јавно здравље.

Други дан за редом, у граду је двоцифрен број позитивних узорака. Од почетка епидемије потврђено je 112 случајева инфекције корона вирусом, док је са територије Краљева од последица овог опаког вируса до сада преминуло четворо пацијената. У евиденцији за једног истог пацијента два пута је обављено узорковање и то дан за даном, и сваки узорак је вођен као за новог пацијента, а пошто се ради о истој особи укупан број потврђених случајева је умањен за један.

Од укупно 112 потврђених, 52 пацијента је заражено до 19. маја, али је после готово једномесечне стагнације, од 17. до 30. јуна у Краљеву потврђено чак 60 нових случајева. У питању су углавном млађи пацијенти, старости од 20 до 40 година, са средње тешком клиничком сликом која захтева хоспитализацију.