фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Према подацима Завода за јавно здравље, од укупно 307 тестираних узорака бриса са територије Краљева, на ковид-19 позитивна су 82, пет више него претходног дана, саопштио је Градски кризни штаб.

За само пет минулих дана заражено чак 357 грађана, док је од избијања епидемије укупно регистровано 12.235 случајева инфекције. А, у још актуелном, такозваном трећем таласу, од ковида-19 оболело је 10.778 Краљевчана.

У протеклих 24 сата, наводи се у саопштењу, од последица короне преминуо је један ковид пацијент са територије Краљева, тако да је до сада 197 Краљевчана изгубило битку против овог вируса.

У краљевачкој болници хоспитализовано је 49 ковид пацијената, тринаесторо више у односу на претходни извештај достављен медијима у петак. На интензивној нези је збринуто петоро, од којих је двоје на респиратору, а троје на неинвазивној вентилацији. Како је саопштено из ове установе, током протеклих 24 сата преминуло је двоје пацијената, осморо је новопримљених, а троје је отпуштено са болничког лечења.