фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Настављајући низ својих хуманитарних и друштвено корисних акција, чланови краљевачког „Ротари клуба“ уручили су по два рачунара основним школама „Стефан Немања“ из Студенице и „Петар Николић“ из Самаила.

Донација образовним установама краљевачког краја које до сада нису имале ни један рачунар спроведена је у склопу велике акције који српски Ротаријанци спроводе у сарадњи са Министарством просвете.

– То је значајан пројекат и до сада је обезбеђено 500 рачунара за 50 школа из 25 градова и општина широм Србије. За ову намену успели смо да определимо 153.000 долара – рекао је Владимир Матић, гувернер Дистрикта 2483 Србија и Црна Гора.

Ротари клуб у Краљеву постоји 16 година и његови чланови до сада су реализовали хуманитарне акције попут куповине медицинских апарата и опреме за овдашњу болницу, постављање јавних чесми, јавне расвете на централном тргу, као и помоћ угроженом становништву чије су куће оштећене у земљотресу 2010. године.

– Планирамо пројекат постављања ћириличних слова на реконструисаном Тргу српских ратника у центру града, као и да помогнемо да Краљевачко позориште добије нови кров – нагласио је Радован Типсаревић, председник Ротари клуба Краљево.