фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Путнички дизел-моторни воз који саобраћа на релацији Краљево-Рашка, у петак око 4 сата ујутро налетео је на одрон у Ибарској клисури, недалеко од манастира Стара Павлица, на деоници пруге Брвеник-Рашка и предњим делом исклизнуо из шина. 

Том приликом лакше повреде задобио је машиновођа који је збринут у Дому здравља у оближњој Рашки, док једини путник у возу, као и кондуктер, нису повређени.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Како је саопштила „Инфраструктура Железница Србије“, овај саобраћајни инцидент у којем, срећом, нико није настрадао, догодио се након што се на пружни колосек са оближњег брда сурвала стена запремине педесетак кубика. На њу је, након изласка из тунела, налетео путнички воз и од силине ударца предњим делом исклизнуо са колосека.

На место удеса убрзо су изашле надлежне службе Железница Србије како би се пруга што пре рашчистила од одроњеног камења и оспособила за несметано успостављање железничког саобраћаја. 

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Пре овог, на прузи Краљево–Рашка у минулих осам година догодила су се још два слична инцидента. У фебруару прошле године путнички воз на релацији Краљево-Звечан такође је налетео на одрон између станица Полумир и Добре стране у Ибарској клисури. Недалеко од овог места, 2012. године дизел локомотива путничког воза на истој релацији склизнула је с колосека налетевши на гомилу камења и блата које се одронило на пругу. У ова два инцидента нико од путника и железничких службеника није повређен.