Отровни мамци поред Раваничке реке - фото: infoKVpress
Отровни мамци поред Раваничке реке – фото: infoKVpress

ЗБОГ ОТРОВНИХ МАМАЦА КОЈЕ ЈЕ У ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ МЕСЕЦИ ЗА САДА НЕПОЗНАТИ ТРОВАЧ(И) ПОСТАВЉАО У АТАРУ СЕЛА РАВАНИЦА УГИНУЛО ДВАНАЕСТ РАСНИХ ПАСА 

Од октобра прошле године засад непознати починиоц(и) отровали су чак 12 расних, ловачких паса у атару села Раваница на обронцима Гледићких планина, удаљеног око 25 километара од Краљева. Према причи узнемирених мештана, сви пси су отровани углавном викендом када се враћају из лова.

– Сви ти пси су појели мамце натопљене отровом без мириса и укуса, а потом угинули у тешким мукама. Дешавало се да крај пута у селу или поред реке пронађемо бачене отроване комаде сланине, пилетнине или животињских изнутрица. Када то пас поједе организам му потпуно сатрули и на крају, после седам дана, угине – прича мештанин Горан Виријевић коме су на овај, бруталан начин отрована четири пса.

фото: infoKVpress
фото: infoKVpress

Сви угинули пси, према његовим речима, били су чиповани, имали су свој родовник и такозване пасоше. А, да су отровани потврдили су и ветеринарски налази.

– Налазили смо отроване мамце непосредно уз Раваничку реку на којој се напаја стока, из које се заливају баште у селу и на којој се лети деца купају. Па, шта би било да неко од мештана на овај начин страда – додаје Виријевић. – На наше бројне пријаве до сада нису реаговале ни комунална, ни ветеринарска, ни санитарна инспекција па чак ни Ловачко удружење, уз образложење да нису надлежни. Полиција је недавно обавила увиђај и надам се да ће пронаћи и ухапсити починиоце овог монструозног дела.