фото:infoKVpress
фото: infoKVpress

Око стотину бивших радника „Аутотранспорта“, предузећа у стечају које је недавно за 260 милиона динара купила турска „ТАИ група“ с намером да на земљишту ове некада угледне ауто-превозничке фирме отвори фабрику текстила, окупило се данас пред зградом Скупштине града захтевајући од челника локалне самоуправе информацију када ће им бити исплаћене заостале зараде.

Радницима се на име неисплаћених плата у просеку дугује по 400.000 динара, а према њиховим сазнањима ни продаја предузећа неће убрзати посупак да коначно добију своја потраживања.

– Незванично сазнајемо да за такозвану трећу исплатну групу у коју смо сврстани неће остати ништа када нови власник буде платио куповину „Аутотранспорта“. Стечајни управник нам је рекао да је дуг повериоцима много већи од 260 милиона динара. Ми се сигурно нећемо одрећи својих потраживања за која имамо и судске пресуде – поручили су окупљени радници.

Делегација радника састала се и са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем од којег су затражили да им буде „веза“ у разговорима са представницима Владе Србије.

– Ово је последњи трзај очајника како бисмо добили оно што нам припада, оно што смо поштено зарадили – додају радници. – Од исхода разговора са Владом зависиће и наши даљи кораци, а не искуључујемо ни могућност радикалних протеста.