фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После вишедневне интензивне потраге која практично траје од минулог уторка, данас је пронађено беживотно тело Радољуба Богојевића (82) из студеничког села Ђаково, којег је заједно са супругом Цмиљком (74) из породичне куће однела набујала река Студеница.

Након Цмиљке чије је беживотно тело пронађено дан касније, Радољуб је тако постао друга жртва незапамћене бујичне поплаве у краљевачком крају. Како сазнајемо, његово тело пронашли су мештани чак три километра од куће где га је однела бујица.

– Када су већ овако трагично скончали, бар да их заједно сахранимо како доликује, да им се зна обележје. Цео живот су провели заједно, извели на пут ћерку Горицу и сина Зорана, тако су и завршили. Нек сада почивају у миру – каже Драган Радовановић, зет несрећно настрадалих Богојевића.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Драма у студеничком селу почела је у уторак ујутро када је река кренула да надолази великом брзином. Од тад су спасиоци трагали за несталим брачним паром. Најпре се претпоставило да их је набујала Студеница заробила у кући, али када су спасиоци, спустивши се из хеликоптера, коначно ушли у кућу, од њих није било ни трага.

– Кућа је била опкољена водом, а под претпоставком да их је однела бујица започета је претрага реке и њеног приобаља. Цмиљку су пронашли у среду ујутро, а Радољубово тело у недељу – додаје Радовановић. – Ђерка са са њима последњи пут чула тог кобног јутра у шест сати. До њихове куће није се могло ни трактором. Надали смо се да су некако спасили али, на жалост, била је то само нада.