KRALJEVO - Predstavljanje programa ,,Cigotica,, 09.03.2017

ПРЕВЕНЦИЈОМ ПРОТИВ БОЛЕСТИ

Промо тим Специјaлне болнице за болести штитасте жлезде и болести метаболизма „Чигота“ Златибор, у Краљеву је одржао промоцију програма „Чиготица“ – за лечење и превенцију гојазности деце старости од 12 до 18 година.

Као одговор на епидемију гојазности у нашој земљи, 2008. године је почео да ради Центар за превенцију и лечење гојазности код деце и адолесцената на Златибору, у коме је до сада лечено више од 4.000 пацијената.

Осмишљен је здравствено-рекреативни програм познат као „Чиготица“ и омогућен мултидисциплинаран приступ лечењу гојазности – истакла је др Снежана Лешовић, педијатар ендокринолог.

Гојазност код деце и младих није лични и проблем породице, већ друштва у целини, целе наше заједнице, у чије решавање треба да се укљиче сви који могу да помогну.

Врхунски тим стручњака болнице са Златибора који ради на проблему гојазности код деце и адолесцената, едукацијом помаже да се отклоне штетне навике и да деца правилно размишљају о исхрани и физичкој активности, указујући им на здраве стилове живота, који су у основи лечења и превенције и свих других масовних незаразних обољења.