фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

После трогодишње паузе, данас су, у обновљеној традиционалној анкети Спортског савеза Краљева проглашени најуспешнији спортисти, тренери и клубови града на Ибру у овој години.

За најбоље спортисте проглашени су бициклисткиња Јелена Ерић, чланица БК „Металац“, државни првак у друмској и вожњи на хтонометар и њен клупски колега Душан Рајовић, такође државни првак и победник међународних трка у Словенији, Хрватској и Кини.

РАШО БАБИЋ - фото: инфоКВпресс
РАШО БАБИЋ – фото: инфоКВпресс

У конкуренцији јуниора најбољи су кајакаш Александар Бошковић и кик боксер Немања Миленковић, док је код кадета признање добио Давид Луковић, бициклиста „Металца“. Млади кајакаши „Ибра“ Жељана Чингелић и Вук Базић најбољи су у пионирској конкуренцији, док је најуспешнији тренер Рашо Бабић, тренер ФК „Кикер“.

ГОРАН ЈОВАНОВИЋ - фото: инфоКВпресс
ГОРАН ЈОВАНОВИЋ – фото: инфоКВпресс

За најбољу екипу проглашен је ЖКК „Краљево“, у категорији спортиста са инвалидитетом бициклиста Срђан Ђукелић, спортски радник Горан Јовановић из Кајак клуба „Ибар“, а посебну плакету за развој, промоцију и афирмацију краљевачког спорта добио је Александар Даишевић, новинар РТ Краљево.

АЛЕКСАНДАР ДАИШЕВИЋ - фото: инфоКВпресс
АЛЕКСАНДАР ДАИШЕВИЋ – фото: инфоКВпресс

– За наредну годину у градском буџету предвиђено је 56 милиона динара за спорт, што је шест милиона више него лане. У 2018. успешно смо организовали Лигу нација и у мушкој и у женској конкуренцији и тенски Дејвис куп меч, што је допринело да Краљево потврди свој статус на спортској мапи Србије – рекао је овом приликом др Предраг Терзић, градоначелник Краљева. – Очекује нас Балканско првенсто у атлетици на реконструисаном стадиону, завршен је пројекат за затворени базен, а у плану је и изградња новог, модерног фудбалског стадиона.